Чужди езици с насайт.com

Ученето на чужди езици не е страшно, единствено е необходимо желание.

Английски език – няколко неща заради, които трябва да го учим

За едни приятно занимание е ученето на английски език, за други истински кошмар. И сега като се замисля познавам поне няколко човека, които заслужават адмирации, не само по отношение усвояване на чужд език, но и защото винаги намират верния път да постигнат целите.

За да е максимално полезна темата, извадих няколко причини, които да мотивират и вас в научаване на английски език, а ето и тях:

На първо място помислете защо за вас е важно да научите английският език.

Тук може да поместите личностното развитие. Дори да няма конкретна причина, която да ви подтиква към учен на английски, то самият мотив, че ще допринесете да обогатите познанията си с нещо ново, непознато и далечно за вас, трябва да е достатъчно силен.

От друга страна изучаването на английски език отваря множество врати. Едва ли някой знае, какво го очаква в утрешния де, а дори да има такива хора, то те се броят на пръстите на едната ръка. Помислете, колко нови възможности ще се откриват за вас в бъдеще, а ако някои от тях са свързани пряко с познанията ви по английски език и вие ги нямате, то всичко ще загуби смисъла и магията на добрия късмет. В това число имам в предвид възможност за нова работа в Чужбина или България. Все повече стават фирмите и на българският пазар, които търсят англоговорещи кадри.

Представете си, че утре решавате да заминете на околосветско пътуване. Имате финансовата и всяка друга възможност, но английският ви куца. И какво бихте усетили от едно такова изживяване, ако не може да общувате свободно на английски, езика на целия свят?! Това е равносилно на това да можеш да хапнеш сладолед, но през стъкло. Ще оближеш стъклото, ще си представиш, че е за теб, но няма да усетиш сладостта му.

Екскурзия в чужбина, без познания по английски език, без възможност за комуникация е същото.